18. Februara 2023.

Šokantno priznanje Fon der Lajenove

Po njenim rečima, Evropu su na to podstakli obaveštajni podaci o raspoređivanju ruskih trupa na granicama Rusije koje je objavio Vašington.
„Moj kabinet, Evropska komisija, vec´ u decembru 2021. godine počeo je da radi sa Belom kuc´om i Ministarstvom finansija SAD na moguc´im sankcijama protiv Rusije u slučaju sukoba sa Ukrajinom. U stvari, nadali smo se da nec´emo morati da upotrebimo sankcije“, kazala je Fon der Lajen na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Kako je dodala, sankcije su pre svega trebalo da pogode visoko tehnološke i nezamenljive zapadne proizvode na ruskom tržištu.
Fon der Lajen se u svom obrac´anju založila za sveobuhvatno povec´anje pritiska na Rusiju i proširenje isporuka oružja i municije Ukrajini.

„Sada je došlo vreme da se nekoliko puta ubrza proizvodnja standardizovanog naoružanja i municije za isporuke u Ukrajinu. Za to moramo da iskoristimo Evropski mirovni fond“, istakla je ona.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da se Alijansa spremala za sukob u Ukrajini od 2014. godine. On je istakao da ruska specijalna operacija „nije promenila Alijansu“, nego da je samo pokazala koliko je značajno jačanje kolektivne odbrane koje je sprovedeno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare