18. Februara 2023.

Herš: Samoubilački je vjerovati da Ukrajina može da pobijedi Rusiju

On je u intervjuu za Jutjub kanal “Konsortijum njuz” rekao je da je Bajdenova administracija napravila “mnogo velikih grešaka”, kao i da je nemoguće poverovati koliko se ona pokazala glupom”.

“Samoubilački je misliti da možete da dobijete ovaj rat, da Ukrajina može da dobije ovaj rat. Tu jednostavno ima previše korupcije. To je bila jako jako loša odluka. Trebalo je da pokušamo da postignemo dogovor, da radimo na uspostavljanju mira”, rekao je poznati novinar.

Američki predsednik Džozef Bajden praktično je “razneo NATO u Evropi” svojim tvrdnjama da podržava Ukrajinu i njenu “korumpiranu vladu”, rekao je Herš i dodao da Kijev slavi “poznatog pronacistu” Stepana Banderu, koji je tokom Drugog svetskog rata “ubijao Jevreje kao lud”.

“Neozbiljno je to što nismo na vreme pokazali Rusiji da nismo zainteresovani u prihvatanje Ukrajine u NATO”, rekao je Herš, aludirajući na dobro poznate brige Moskve da bi članstvo Kijeva u toj organizaciji moglo biti opasno. “NATO svakako nije želeo Ukrajinu, zbog njene korupcije”, rekao je poznati novinar.

Herš je nedavno objavio izveštaj u kojem je optužio SAD za sabotiranje gasovoda Severni tok u septembru prošle godine. Pozivajući se na sopstvene obaveštene izvore, on je naveo da su ronioci američke mornarice tokom NATO vojne vežbe u junu 2022. godine na dno Baltičkog mora postavili eksplozive, koji su detonirani krajem septembra.

Herš je rekao da su američki državni sekretar Entoni Blinken, zamenica državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland i savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan “veoma ratoborni”, kao i da su njih troje izvršili pritisak na predsednika Bajdena da sprovede sabotažu “zato što oni gaje duboko usađenu mržnju prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu”.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson nazvala je Heršove tvrdnje “potpuno lažnim i izmišljenim”. Poznati novinar je obećao da će uskoro otkriti još informacija o tome kako su gasovodi Severni tok 1 i 2 uništeni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare