12. Februara 2023.

Alkaras: Bio sam zatečen

Prvo mesto je držao od osvajanja US opena pa sve do 30. januara, kada se na čelo ATP karavana vratio Novak Đoković.

Uvek govorim da najbolji na svetu i u istoriji nikada nisu stagnirali. Vremenom su napredovali, kao što su Rodžer, Rafa i Nole bili sjajni kada su bili mladi, ali vremenom su napredovali. Lično, mislim da mogu dosta toga da unapredim, na teniskom, fizičkom, psihičkom nivou. Malo po malo, sa svojim timom ću praviti male ’skokove’ kako bih bio bolji“, rekao je Alkaras.

Alkaras će iduće sedmice nastupiti u Buenos Ajresu.

“Uvek idem napred, nikada se ne plašim, to je od suštinskog značaja za ono što sam postigao. Ne plašim se suočavanja sa bilo kim. Bilo je igrača koje sam poštovao, igrao sam protiv Rafe ili Đokovića, protiv najboljih, ali ne mnogo. Uvek sam to shvatao kao nešto prirodno, uvek sam želeo da ih pobedim, a ta ambicija me je učinila onim što jesam“, dodao je on.

Alkaras je u septembru postao najmlađi broj jedan u istoriji.

“Bilo je trenutaka kada sam morao da postavljam nove ciljeve. Bio sam zatečen time što sam ih brzo postigao. Dobro mi ide, znam šta želim i gde želim da budem. To je ono što je važno“, rekao je Alkaras.

Jasno ko mu je bio uzor tokom godina.

“U Španiji je Rafa idol praktično svima koji prate tenis, sport generalno. Od malena, pošto sam voleo tenis i trenirao, pratio sam Rafu”, zaključio je Alkaras.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare