2. Februara 2023.

Andrija Mandić kandidat za predsjednika Crne Gore

Jedan od lidera Demokratsog fronta (DF) i predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biće kandidat na izborima za predsednika Crne Gore, 19. marta, objavila je na Fejsbuku bivša poslanica DF-a Marina Jočić.

Odluka je jednoglasno izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije, koji je održan danas.

Mandić je, kako je saopšteno iz NSD-a poručio da veruje u pobedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.

“Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru. Zato ćemo razgovarati sa svakim čovekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju napred”, kazao je Mandić.

Zato je, kako je rekao, pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru.

“Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene napred i izađe iz mržnje i podela budu zajedno sa nama na putu pobede”, zaključio je Mandić.

Iz Demokratske narodne partije (DNP) su pozvali političare, NVO sektor, istaknute intelektualce i građane kojima je, kako tvrde, stalo do očuvanja nezavisnosti države, poštovanja njenog Ustava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, da pruže podršku Mandiću.

U saopštenju DNP-a se navodi da će građani na predstojećim predsedničkim izborima birati tri kandidata: “jedan će biti predstavnik mafije, drugi predstavnik ambasada, a treći predstavnik naroda”.

Smatraju da to što je, kako kažu, DF za manje od sedam dana prikupio preko 15.000 potpisa podrške Andriji Mandiću kao predsedničkom kandidatu, najbolje govori o snazi njihovog političkog saveza, “ali pre svega o činjenici da je Crna Gora krenula pravim putem”.

Predsednički izbori u Crnoj Gori, četvrti od obnove nezavisnosti i sedmi od uvođenja višepartijskog sistema, održaće se 19. marta a rok za podnošenje kandidature je 26. februar.

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je nedavno da je za njegovu zemlju najvažnije da dobije novog predsednika i da to ne bude Milo Đukanović. On je kasnije rekao i da je Andrija Mandić među tri najbolja političara u Crnoj Gori.

Predhodnih dana Predsedništvo Pokreta Evropa sad je saopštilo da će lider tog političkog saveza Milojko Spajić biti njihov predsednički kandidat, a ispred Demohrišćanske partije će biti Dejan Vukšić.

Opozicione partije su sinoć u Skupštini imale razgovor o tome da imaju jednog zajedničkog kanditata, sastanku su prisustvovali predstavnici DPS-a, SDP, SD, Liberalne partije i manjinskih stranaka. Kao vanstranački kandidat tog bloka pominje se Milica Pejanović Đurišić.

Andrija Mandić već je bio predsednički kandidat na izborima 2008. godine, kada  je poražen od strane tada aktuelnog predsednika Filipa Vujanovića.

On je tom prilikom osvojio 19,5 odsto glasova.

RT.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare