Pečemo 2 kore, a za jednu nam treba:
- 4 belanca
- 4 kašika šećera
- 4 kašike mlevenih oraha ( mogu ići i lešnici i bademi )
- 4 kašike mlevenog keksa
- 5 gr praška za pecivo
Fil:
- 8 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 punih kašika brašna
- 700 ml mleka
- 250 gr margarina ili maslaca
- 150 gr šećera u prahu
- 80 gr mlečne čokolade
- 80 gr bele čokolade
- 100 gr lomljenog keksa
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u čvrstu penu, pa dodati keks, orahe i prašak za pecivo, a zatim sjediniti spatulom pa istresti u obložen pleh 35 x 25cm i peći 12 – 13 minuta u prehodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ponoviti postupak još jednom, sačekati da se kore ohlade, pa tek onda skinuti papir.
Za fil pomešati žumanca, šećer i brašno sa 200 ml mleka, a preostlaih 500 ml staviti na vatru da provri.
Zakuvati žumanca kada mleko provri i mešati dok se ne fil ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu, odmah umutiti i ohladjen fil od žumanaca, koji ćete dodavati umućenom margarinu i šećeru uz mućenje.
Kad spojimo margarin i puding od žumanca seckamo obe vrste čokolade, izlomimo keks i dodamo kremu i izmešamo.
Na prvu koru naneti pola krema, poklopiti drugom korkom pa naneti ostatak.
Dekoracija je po izboru a najpraktičnije i najlakše je šlag krem od čokolade.
Alo.rs