4. Januara 2023.

Direktor Službe za zajedničke poslove BiH Dragan Šojić optužen za korupciju

Šojić se tereti da je u periodu od 2018. do 2022. zloupotrebio službeni položaj da bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist, čime je naneo štetu budžetskim sredstvima i resursima institucije kojom je rukovodio, saopšteno je iz Tužilaštva.

U optužnici se navodi da je Šojić zloupotrebljavao službena vozila institucija BiH da bi više puta privatno putovao u inostranstvo, u Srbiju i Crnu Goru, bez službenih naloga i potrebne procedure za korišćenje službenih vozila.

Navodi se i da je na putne naloge unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netačne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mestu, kada nije boravio na poslu, kako bi ostvario pravo na platu i naknade iz radnog odnosa.

„Optuženi se tereti da je, kao službena osoba u institucijama BiH, iskoristio i prekoračio službena ovlaštenja i nezakonitim postupanjem, na ime neosnovano isplaćenih plata, toplih obroka, goriva i servisiranja vozila, pribavio sebi nezakonitu korist u iznosu od najmanje 41.877 KM (oko 21.500 evra), za koliko je oštetio budžet BiH“, naglasili su iz Tužilaštva.

Optužnica je prosledjena na potvrdjivanje Sudu BiH.

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare