Svi sastojci se umute zajedno, tako da je jednostavan i brz način pripreme
Zalogajčići su uvek omiljena hrana. Ovaj recept je sa mediteranskih prostora i rezultat su zlatni, mekani, zalogaji
Sastojci:
-1 šolja rikota sira
– 1/2 šolje rendanog parmezana
-1 šolja kuvanog spanaća (dobro oceđenog i iseckanog)
-1/2 šolje bademovog brašna
-2 jaja
-1 čen belog luka (sitno iseckan)
-1/2 kašičice origana
– 1/2 kašičice bosiljka
-so i biber po ukusu
-seckani vlašac ili peršun za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 °C. Pleh obložite papirom za pečenje.
U činiji pomešajte rikotu, parmezan, spanać, beli luk, jaja, bademovo brašno i začine, dok ne dobijete gustu smesu, pogodnu za oblikovanje.
Oblikujte male okrugle kuglice i poređajte ih na pleh.Pecite 20–22 minuta ili dok ne porumene odozgo.
Pre služenja pospite dodatnim parmezanom i svežim začinskim biljem.
Objektiv.rs