Donosimo vam recept za posni keks sa čokoladom.
SASTOJCI:
380 g mekog brašna
200 g šećera
6 g praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
250 g posnog margarina
100 g banane
250 g sjeckanih oraha
240 g čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
U posudi izmiksajte margarin sobne temperature i šećer. Dodajte izgnječenu bananu i još malo izmiksajte. Dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom u nekoliko navrata, zatim i sjeckane orahe i sve dobro zamijesite rukom. Tada dodajte i sjeckanu čokoladu. Mijesite još malo da se čokolada ravnomjerno rasporedi u tijestu. Smjesu ostavite u frižider na 20 minuta kako biste lakše formirali keksiće. Za to vrijeme pripremite pleh 40×30 cm i obložite ga pek-papirom. Od smjese formirajte kuglice cca 30 g težine i rasporedite ih u pleh sa obaveznim razmacima između kuglica. Kako bi bili fino oblikovani, keksiće dodatno malo spljoštite. Keks pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni sa ventilacijom oko 10 minuta. Vrlo je važno da keks ne izgori i zato pečenje prilagodite vašoj rerni.
- Recept preuzet sa stranice “My Mili Cake”.
Nezavisne.com