16. Decembra 2025.

Posna proja: Recept za brz i ukusan zalogaj

Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna, ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja

Sastojci:

  • 3 čaše kukuruznog brašna
  • hlebno brašno (1 čaša)
  • ulje 50-100 ml (po želji)
  • kisela voda (2 i po čaše)
  • jedan prašak za pecivo
  • soli po ukusu
  • semenke po želji (susam, bundeva, suncokret)

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke, kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.

Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa. 

Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo. 

Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 45 minuta. 

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare