27. Novembra 2025.

Recept za sos koji će piletini dati nevjerovatan ukus 

Isprobajte recept za sos koji će vas oduševiti.

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za poseban sos za piletinu. Umesto klasične vode i brašna, u saft ide tajna kombinacija koja ga čini neverovatno bogatim i gustim. Meso se raspada, povrće daje pun ukus, a sos je toliko dobar da ćete ga pojesti sa kašikom! Ovo je zdravlje na tanjiru, sa ukusom pravog, domaćeg, sporog kuvanja.

Piletina – sastojci:

pileći bataci

glavica crnog luka

4, 5 svežih paprika

paradajz sos 100 ml ili 2 veća paradajza

2 kašike ulja

3 čena belog luka

So i peršun.

Piletina -priprema:

U širem tiganju zagrejte dve kašike ulja. Batake posolite, pa ih dinstajte kratko sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane, a ulje i sokove iz mesa ostavite u tiganju. Ako ima mnogo ocedite.

 U posebnoj posudi, na vrlo malo ulja, dinstajte  crni luk na rebarca i paprike dok potpuno ne omekšaju, a pred kraj dinstanja dodajte paradajz ili 100 ml kuvanog sosa. Kuvajte još 5 minuta. 

Smesu od luka, paprike i paradajza prebacite u blender i dodajte beli luk i miksirajte dok ne dobijete potpuno gladak, svilenkasti sos. Sos iz blendera sipajte u tiganj gde je ostalo ulje od piletine. Vratite batake u sos i sve zajedno lagano krčkajte još 10 minda se ukusi sjedine. 

Poslužite toplo sa peršunom.

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare