Uz ovako pripremljene šnicle vam sos neće biti potreban
Sastav:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća)
- 4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog)
- 2 kašike dižon senfa
- 2 čena belog luka (izdrobljena)
- 1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice)
- 250 g šampinjona za prilog
- svež peršun (za prilog)
- 1 limun (za dekoraciju)
- malo maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Pileće belo meso isecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte dižon senf sa izdrobljenim belim lukom.
Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka lista slanine.
U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri bar 10 do 15 minuta i povremeno ih okrećite dok slanina ne postane zlatno-hrskava.
Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.
Foto: Bakina kuhinja
Magazin.novosti.rs