Recept za najljepšu posnu proju koja se topi u ustima
Spolja će biti hrskava i rumena, a unutra mekana iako ne sadrži ni jaja ni jogurt.
Kada želite da promenite malo svakodnevni jelovnik i kada više ne znate šta možete da spremate za doručak ili večeru, među prvim idejama se javi proja.
Kako se bliži post, a i pojedine slave će biti posne, nije na odmet da se podsetimo recepta za najlepšu posnu proju, koaj je podjednako ukusna kao i njena mrsna varijanta.
Bez jaja i jogurta, ali će na kraju biti hrskava spolja, a unutra mekana poput pamuka
Sastojci:
- 4 šolje kukuruznog brašna
- 3 šolje brašna
- 3 šolje kisele vode
- 2 šolje ulja
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- malo šećera
Priprema:
U posudi pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, pa potom i kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i šećer.
Sve dobro izmešati, pa sipati u kalupe za projice ili u tepsiji na 180 stepeni.
Za pola sata proveriti da li je proja gotova.