22. Novembra 2025.

Brz doručak ili večera! Bez jaja i jogurta, a mekša od oblaka, proja koja se topi u ustima

Recept za najljepšu posnu proju koja se topi u ustima

Spolja će biti hrskava i rumena, a unutra mekana iako ne sadrži ni jaja ni jogurt.

Kada želite da promenite malo svakodnevni jelovnik i kada više ne znate šta možete da spremate za doručak ili večeru, među prvim idejama se javi proja.

Kako se bliži post, a i pojedine slave će biti posne, nije na odmet da se podsetimo recepta za najlepšu posnu proju, koaj je podjednako ukusna kao i njena mrsna varijanta.

Bez jaja i jogurta, ali će na kraju biti hrskava spolja, a unutra mekana poput pamuka

Sastojci:

  • 4 šolje kukuruznog brašna
  • 3 šolje brašna
  • 3 šolje kisele vode
  • 2 šolje ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • malo šećera

Priprema:

U posudi pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, pa potom i kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i šećer.

Sve dobro izmešati, pa sipati u kalupe za projice ili u tepsiji na 180 stepeni.

Za pola sata proveriti da li je proja gotova.

espreso.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare