Ova “palačinka sa šljivama” nije obična, tanka palačinka, već je napraviljena zahvaljujući starinskoj tajni iskusnih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu.
Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki! Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi! Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije! Isprobajte ovaj neverovatan recept iz bakine kuhinje.
Poslastica sa šljivama – sastojci:
3 jaja
lonče od 200 gr brašna+ 1 kašika
korica limuna
50 ml ulja
300 ml mleka
malo soli
1 kašičica praška za pecivo
Poslastica sa šljivama – priprema:
Umutiti belanca u čvrst šne, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunovu koricu, žumanca, ulje, mleko, so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji dugiljasti pleh, pa poređati voće koje imate, ja sam šljive.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.
Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći malo prohlađen.
Fantazija!!!