SASTOJCI:
- 500 g kesten-pirea
- 500 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 2 vrećice rum šećera
- 1 bočica arome ruma
- 80 g čokolade za kuvanje
Glazura:
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
PRIPREMA:
U odgovarajućoj posudi u mljeveni keks dodajte odleđen kesten-pire, omekšali maslac, šećer u prahu, rum šećer i aromu ruma (po ukusu). Rukom zamijesite smjesu i podijelite je na dva dijela.
Čokoladu otopite i dodajte u jednu polovinu smjese te ponovo rukom mijesite. Za formiranje pločica koristite silikonski kalup (7,5 x 4,5 cm). U kalup prvo rasporedite svijetlu smjesu i poravnajte, a zatim preko rasporedite i tamnu smjesu.
Ostavite u zamrzivač na 30 minuta. Za glazuru čokolade i ulje otopite na pari. Pločice izvadite iz kalupa. Zatim u čist kalup sipajte po tri kašičice čokoladne glazure i vratite pločice u kalup sa svijetlom stranom uronjenom u čokoladu.
Ostavite u zamrzivač dok se čokolada ne stegne, a zatim izvadite iz kalupa, pospite kakao mrvicama i poslužite.
* Recept preuzet sa stranice “My Mili Cake”.
Nezavisne.com