22. Oktobra 2025.

Pita od lisnatog tijesta sa okusom vanilije

Ako volite jednostavne, a neodoljivo fine dezerte, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija kremastog pudinga od vanile, hrskavog lisnatog testa i mirisnih listića badema prava je mala čarolija u kojoj ćete uživati uz kafu, čaj ili posle ručka.

Priprema je brza i jednostavna, a rezultat – fantastičan.

Lisnato s pudingom – sastojci:

  • 1 pakiranje razvaljanog lisnatog testa
  • 1 puding od vanile
  • 400 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • 40 g putera
  • 1 žumace
  • Bademi u listićima

Skuvajte puding prema uputstvu na kesi, ali umesto 500 ml, koristite 400 ml mleka. Kada je puding gotov, sklonite ga s ringle i umešajte puter dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Razvaljano lisnato testo odmotajte i puding rasporedite po polovini testa. Preklopite drugom polovinom i premažite umućenim žumancetom. Presecite na pola, a zatim svaku polovinu na još četiri dela – trebalo bi da dobijete osam štanglica. Po vrhu obilno pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok testo ne postane zlatno i hrskavo. Najbolje je poslužiti dok je još toplo – tada se najlepše oseti spoj mirisne vanile, putera i badema.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare