12. Oktobra 2025.

Gibanica u obliku mafina: Brzo spremljen obrok za doručak ili večeru

Ideja za današnje brze zalogaje

Potrebno je:

  • tanke kore 
  • 150 g sira
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • malo mleka
  • 3 jaja
  •  soli po potrebi
  • 1 prašak za pecivo
  • kalupi za mafine 

Priprema:

Najpre u dubljoj činiji umutite jaja, a zatim im dodajte jedan prašak za pecivo, 200 ml jogurta, oko 50 ml ulja i oko 100 do 150 grama usitnjenog sira. Ako sir nije dovoljno slan, obavezno dodajte malo soli u fil. Sve dobro promešajte dok ne dobijete tečni nadev. Pripremite papirne korpice i poređajte ih u mafin kalup.

Sada je red na kore. Uzmite prvu tanku koru, raširite je i samo je malo poprskajte uljem. Preko nje uzimate drugu koru koju ste celu umočili u nadev, pa je zgužvate skroz pri dnu prve kore. Preko tog zgužvanog dela možete dodati malo nadeva. 

Zatim tu dvostruku, filovanu koru, počevši odozgo, skupite u tanku, finu harmoniku. Harmoniku onda jako dobro stežete i uvijate u krug, da bude čvrsta i da može lepo da stane u papirnu korpicu. Postupak ponovite sa svim korama.

Kada su sve pitice poređane u kalup, ostatak nadeva ravnomerno sipajte u svaku pitu. Ako vam na kraju nestane nadeva, možete dodati jedno jaje, malo sira i jogurta, pa time prelijte svaku piticu pre nego što se stave u rernu.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa u trajanju od 45 do 50 minuta, dok lepo ne narastu i dobiju zlatnu boju.

https://youtu.be/gLxza6PbuJk?si=gX4K0-bl75FylEQb

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare