9. Oktobra 2025.

Čoko-trouglovi

Čoko-trouglovi su naš današnji prijedlog.

SASTOJCI:

  • 50 g mljevenog keksa
  • 200 g šećera
  • 100 g pečenog lješnika
  • 50 g listića badema
  • 150 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 bočice arome vanilije
  • 1 dl soka od narandže

Glazura:

70 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

PRIPREMA:

Šećer otopite u šerpi na laganoj vatri dok ne dobije karamel boju. U otopljen šećer dodajte oguljene pečene lješnike, promiješajte i brzo prebacite na pek-papir u tanjem sloju pa ostavite da se ohladi. Zatim izlomite na manje komade i sameljite u sjecku, ali tako da ostane i krupnijih komada.

Maslac otopite sa čokoladom i prohladite.

U mljeveni keks dodajte izmljevenu smjesu, izmrvljene listiće badema, smjesu maslaca i čokolade, aromu vanilije i sok od narandže. Zamijesite jednoličnu smjesu rukama dok se sastojci ne povežu.

Trouglasti kalup obložite prozirnom folijom, napunite ga smjesom, utisnite i poravnajte.

Ostavite na hlađenje nekoliko časova u frižider. Ohlađen kolač prelijte glazurom od čokolade i ulja, te po želji pospite sjeckanim pečenim lješnicima.

* Recept preuzet sa stranice “My Mili Cake”

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare