4. Oktobra 2025.

Jedinstveni recept s kojim nema greške

Predstavljamo vam recept za jelo od žabljih bataka po recepturi Jelene i Teodore – takmičarki najgledanijeg kulinarskog šou programa MasterChef Srbija koji se emituje na televiziji Prva.

Jelena i Teodora dale su sve od sebe kako bi napravile jelo od žabljih bataka koje će se svideti sudijama Ljubici, Nenadu i Filipu, a u tome su na kraju i uspele, s obzirom da je upravo ovo jelo ocenjeno kao najbolje u novom zadatku MasterChef Srbija

Sastojci:

– 4 para žabljih bataka

– 200g krompira

– 150g putera

– 50ml neutralne pavlake

– 200g panko prezli

– jedno jaje

– malo brašna

– kašika meda 

– jedna limeta

– jedna čili paprika

– tucana paprika

– pola kašičice dimljene paprike

– kašičica soja sosa

– so

– biber

– muskatni orašcić 

Priprema:

1. Žablje batake prepoloviti, usoliti, pobiberiti i staviti prstohvat dimljene paprike. Potom ih ostaviti u frižideru na 15 minuta.

2. Oguliti krompir i iseći na manje komade. Staviti krompir da se kuva u blago posoljenoj vodi.

3. Umešati kašiku meda, sitno seckanu čili papriku, pola kašičice tucane paprike, trećinu kašike dimljene paprike, kašičicu soja sosa i sok od pola limete.

4. Izvaditi batake iz frižidera i uvaljati ih u brašno, pa u jaja, i na kraju u panko prezle. Pržiti ih u dubokom ulju oko 5 minuta, dok ne dobiju tamno zlatnu boju.

5. Zagrejati rernu na 200°C i batake peći otprilike 3 minuta.

6. Krompir usitniti kroz sito i polako dodavati puter i toplu pavlaku do željene teksture.

Prijatno! 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare