SASTOJCI:
2 jaja
230 g šećera
1 vanilin šećer
5 g soli
200 g kisele pavlake
230 ml mlijeka
230 ml ulja
400 g kukuruzne krupice
230 g brašna
1 prašak za pecivo
230 g svježeg kravljeg sira
50 g šećera u prahu
100 g džema od višanja
PRIPREMA:
U veliku posudu za miješanje razbijte jaja, ubacite šećer, vanilin šećer i so, pa kratko ručno izmiješajte. Dodajte ulje, kiselu pavlaku i mlijeko, ubacite kukuruznu krupicu, brašno i prašak za pecivo. Sve ručno izmiješajte pjenjačom da se dobije jednolična smjesa. U izmiješano ubacite svježi kravlji sir i opet kratko promiješajte. Pleh dimenzija 35×20 cm namastite i izlijte napravljenu smjesu, poravnajte je i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta. Ispečenu zlevanku malo prohladite, pa pospite šećerom u prahu. Svaki narezani komad ukrasite s malo džema.
* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”
Foto: “Recepttura”
Izvor: Nezavisne