7. Septembra 2025.

Čokoladna torta

Čokoladna torta je naš današnji prijedlog.

SASTOJCI:

  • 100 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 40 g kakaoa
  • 1 praška za pecivo
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 150 g crne čokolade
  • 800 g milerama
  • 300 g bobičastog voća
  • 30 g gustina

PRIPREMA:

Viljuškom sjedinite maslac, 100 g šećera i jedan vanilin šećer. Dodajte jaje, brašno, kakao, prašak za pecivo i kiselu pavlaku, pa sve rukom umijesite u kompaktno tijesto. Kalup prečnika 26 cm obložite pek-papirom.

Tijesto razvaljajte oklagijom u krug malo veći od kalupa, pa ga prebacite u kalup i oblikujte uz ivice. Stavite kalup u frižider. Za kremu skuvajte puding u mlijeku sa crnom čokoladom i 200 g šećera.

U vruć puding dodajte mileram i dobro promiješajte da se sjedini. Izvadite iz frižidera kalup sa tijestom, pa sipajte kremu. Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko sat vremena.

Za voćni preliv u crveno voće dodajte ostatak šećera i vanilin šećer i oko 30 ml vode, pa zagrijavajte dok se ne raspadne. U 70 ml vode razmutite gustin, sipajte u voće i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Preliv malo prohladite i rasporedite preko pečene i prohlađene torte.

* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.

Foto: “Mystic Cakes”

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare