Pravi je izbor za sve ljubitelje voćnih poslastica
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5-6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike griza
- 100 ml ulja
- 500 g šljiva
- šaka grožđa
- 1 kašika kakaa
- 50 ml jogurta
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Ubaciti griz i brašno sa praškom za pecivo prosejano.
Dodati jogurt i ulje i koricu limuna i sve izjednačiti. Odvojiti 1/3 testa i prosejati kakao i dodati jogurt i izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom, pa ga malo premazati uljem. Šljive očistiti i ređati na dno. Sipati svetli deo, pa polako rasporediti deo kakaa. Peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.
Foto: Bakina kuhinja
Magazin.novosti.rs