19. Jula 2025.

Recept za domaći sladoled od lubenice koji će oduševiti celu porodicu

Isprobajte recept za ovaj domaći sladoled od lubenice.

Kad prži sunce, a lubenica čeka u frižideru, ovaj domaći sladoled je pravo rashlađenje. Lagan, kremast i prirodno sladak, pravi se bez aparata, bez jaja i bez muke.

Sastojci:

  • 800 g lubenice (bez kore i semenki)
  • 150 g voćnog jogurta od jagode
  • 2 kašike meda
  • Aroma jagode (po želji)
  • Prehrambena boja (po želji)
  • Čokoladne mrvice (za posipanje)

Priprema:

Isecite očišćenu lubenicu na kockice, stavite ih u kesu ili na pleh i zamrznite najmanje 2 sata. 

Stavite polovinu zamrznutih kockica u blender, dodajte jogurt, med i po želji aromu jagode. Izblendajte u glatku masu. 

Ubacite preostale kockice i nastavite da blendirate dok ne dobijete gustu, glatku i kremastu smesu. Ako želite jaču ružičastu nijansu, dodajte malo prehrambene boje i kratko izmešajte.

Prespite smesu u staklenu ili plastičnu posudu, pokrijte folijom i zamrznite oko 6 sati, dok se lepo ne stegne. Sladoled poslužite u šoljicama ili činijama, uz čokoladne mrvice za dekoraciju i dodatni ukus.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare