Ako vam treba rješenje za brzi ljetnji obrok, onda je to svakao nešto sa tikvicama.
Postoji bezbroj recepata kada je ovo povrće u pitanju, a jedno od omiljenih je i ono za pitu sa tikvicama koju ćete sigurno obožavati.
Sastojci:
- 2 veće tikvice, narendane
- 1 glavica crnog luka, sitno sjeckana
- 3 jaja
- 200g sira (feta, mladi sir ili kačkavalj), izmrvljenog
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 200g brašna
- 1 prašak za pecivo
- So, biber, suvi začin, svjež peršun
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite i ostavite da odstoje 10-15 minuta da puste vodu. Dobro ih iscijedite rukama ili u cjediljki.
U velikoj činiji umutite jaja, dodajte sir, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, so, biber, suvi začin i sjeckani peršun. Dobro promiješajte.
Sipajte smjjesu u nauljen pleh (okrugli ili četvrtasti) i pospite rendanim kačkavaljem po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne porumeni i ne dobije lijepu koricu, prenosi Superžena.