Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije “MasterChef Srbija”.
Aleksandar je ovaj ukusni dezert nazvao “Egzotična alhemija”, a u pitanju je sufle od bele čokolade, ružine vodice i limete, sa sosem od marakuje.
Za sufle:
– 80g bele čokolade
– 60g maslaca
– 40g šećera
– Kašika brašna
– 2 jaja
– Pola kašičice ružine vodice
– Kora limete
Za sos:
– 160g pirea od marakuje ( passion fruit )
– 2 kašičice gustina
– 2 kašičice vode
Priprema suflea:
Belu čokoladu, maslac, pola kašičice ružine vodice i koru limete (izrendanu) istopiti na pari.
Kada se istopi dodati 2 žumanca i promešati. Brašno dodati u smesu, ali prosejati kroz sito. Belanca umutiti sa šećerom u čvrsti šam i pažljivo dodati u smesu.
Keramičke posude premazati puterom i kristal šećerom, napuniti trećinu posude i peći na 200°C, 10 minuta.
Za sos od marakuje:
Pire od marakuje zagrejati do ključanja i u tu smesu dodati gustin koji je bio u vodi. Nakon toga ide u ledenu kupku i čeka serviranje.