2. Maja 2025.

Gulaš na najbolji način: Svaki zalogaj će vas oduševiti

Ovaj gulaš će vas oduševiti ako volite ona jela koja njeguju tradiciju stare kuhinje.

Bogatog okusa i savršene teksture, idealan je za dane kada poželite nešto što će vas potpuno zasiti. Pripremite ga uz omiljene priloge, i uživajte u ovom jednostavnom, a fantastičnom jelu koje će oduševiti cijelu porodicu.

Sastojci

  • 600 g junećeg buta
  • 2 glavice luka
  • 3 čena bijelog luka
  • Sol, biber
  • 0,5 kašike mljevene crvene paprike (po želji)
  • 5 dl pasirane rajčice
  • 1,5 l vode
  • Lovorov list
  • Peršun
  • 1 kašika krušnih mrvica

Priprema

Luk i bijeli luk sitno nasjeckati ili usitniti u sjeckalici. Popržiti ih na malo ulja uz povremeno podlijevanje vodom kako ne bi zagorjeli. Dodati meso narezano na kockice, posoliti, pobiberiti i pržiti dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Sjediniti peršun i lovorov list. Promiješati par minuta. Dodati pasiranu rajčicu i vodu tako da razina tekućine bude prst-dva iznad mesa. Kuhati 40 minuta do sat vremena, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja dodati kašiku krušnih mrvica i kuhati još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.

Posluživanje:

Gulaš se može poslužiti s tjesteninom, pire krompirom ili palentom. Za gušći gulaš, smanjiti količinu vode za pola litre i izostaviti krušne mrvice.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare