22. Aprila 2025.

Začin koji mijenja šećer u kafi: Zdraviji je, a ukus se neće promijeniti

Da li biste šećer zamijenili cimetom?

Nutricionista Liza Ričards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mleka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

Ona je na ličnom primeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mesec dana primetila je značajnu razliku u težini.

Uspela je da smrša šest kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

– Cimet podstiče termogenezu u telu – objašnjava Ričards, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

– To je proces zagrevanja tela i on može da dovede do toga da sagorevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto – objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti.

(Stil)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare