25. Marta 2025.

Čokoladne šišarke

SASTOJCI:

200 g čokolade za kuvanje

200 g margarina

3 kašike meda

1 kašičica cimeta

250 g kornfleksa

100 g pečenih lješnika

PRIPREMA:

Na laganoj vatri zagrijavajte čokoladu, margarin i med dok se ne otope, pa na kraju dodajte cimet. Skinite sa vatre pa umiješajte kornfleks i krupno nasjeckane lješnike. Izmiješajte i prohladite do sobne temperature. Cjediljku za limun napunite smjesom i dobro utisnite prstom da između kornfleksa ne bi bilo lufta. Na tacnu stavite pek-papir i samo istresite smjesu iz kalupa. Ponovite postupak dok ne utrošite svu smjesu. Na kraju stavite tacnu sa šišarkama u frižider, da se dobro ohlade i stegnu.

* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare