16. Marta 2025.

Kuvar je zauvijek riješio dilemu mnogih domaćica, ovako je najukusnija!

Da li se dinsta meso za sarmu?

Mnoge domaćice se pitaju da li je sarma ukusnija ako se meso dinsta ili bez toga.

Sarma je naše tradicionalno jelo, bez kojeg se ne može zamisliti nijedna svečanost, ali je česta i kao nedeljni ručak. Svako je pravi na svoj način, a recept se nasleđuje u porodici. Ali domaćice se često pitaju da li meso treba da dinsta pre zavijanja sarme ili ne mora. Dajemo vam odgovor na to pitanje, kao i nekoliko najčešćih grešaka pri pravljenju sarme koje treba izbeći.

Da li se dinsta meso za sarmu?

Kuvar Milan Stojanović je u jednoj emisiji na TV Prva rekao: „Mešano mleveno meso, koje se koristi za pripremu sarme, ne bi trebalo da se prži pre kuvanja“. Ni u tradicionalnom receptu za sarmu meso se ne dinsta pre uvijanja sarme. Ipak, danas većina domaćica meso prodinsta malo pre zavijanja sarme, kako ne bi ostalo sirovo.

Najčešće greške pri pravljenju sarme

– Ako je kupus preslan: operite ga hladnom vodom.

– Ako su listovi previše čvrsti: kratko ih obarite u ključaloj vodi. Debele listove iseckajte sa strane kako biste lakše omotali fil.

– Previše ili premalo pirinča: previše pirinča može učiniti da sarmice budu suve, dok premalo može učiniti da fil bude tečan.

– Kuvanje na previše jakoj vatri: Sarmu treba kuvati na tihoj vatri, jer se na jakoj vatri može raspasti.

najzena.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare