Krofne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.
Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krofne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u rerni, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savjesti.
Fenomenalnog su ukusa, nevjerovatno su vazdušaste, a mnogo manje kalorične.
Sastojci
2 jajeta
30 g kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo,
200 ml jogurta,
16 kašika brašna,
90 ml ulja
Priprema
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lepo umutite da se dobro sjedini.
Krofnice peći u plehu za pečenje s kalupima u zagrijejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu, piše Stil Kurir.
Izvor: Glas Srpske