Neverovatno jednostavan recept za sve ljubitelje testa i dobrog ukusa, a iako je “samo” hleb zadovoljiće sve gurmane i pružiće vam posebno gurmansko iskustvo.
Originalan recept za fantastičan hleb koji nije samo hleb, a videćete i zašto, predstavljen je na Jutjub kanalu “Einfache Rezepte”, a iako je nalik hlebu i testo je identično kao za hleb, apsolutno ga možete konzumirati i kao obrok.
Ovaj savršen ručak voleće i vaši ukućani, a poželećete ponovo da ga pravite. Priprema nije teška, nije vam potrebno puno sastojaka, već samo dobra volja i rad s ljubavlju.
Sastojci:
– 450 grama brašna
– 20 grama svežeg kvasca
– 2 kašike brašna
– 1/2 kašičice šećera
– 1 kašičica soli
– 250 ml vode
– 100 ml maslinovog ulja
– 2 čena belog luka
– bosiljak
– peršun
– crne masline
– mocarela
Priprema:
U 250 ml vode pomešati 20 grama svežeg kvasca, 2 kašike brašna i 1/2 kašičice šećera i ostaviti poklopljeno da nadođe oko 10 minuta.
U činiji pomešajte kvasac sa 450 grama brašna i kašičicom soli i zamesite testo. Formirajte kuglu i prekrijte krpom, te ostavite 30 minuta da testo naraste.
Kada je testo naraslo, prenesite ga na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u krug. Razvaljano testo stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Koristite nož ili rezač za picu da napravite paralelne horizontalne i vertikalne žlebove.
U činiji pomešajte 100 ml maslinovog ulja, 2 protisnuta čena belog luka, narezani bosiljak i peršun, i ravnomerno prelijte i premažite testo.
Poređajte na kolutiće isečene crne masline i mocarelu.
Pecite u rerni 20 minuta na 180 C.
I to je sve, ostaje samo još da uživate u ovom savršenom hlebu!