Spolja hrskave, a unutra mekane, mame neodoljivim mirisom
Miris ovih piroški širio se po centru Beograda, a one su se prodavale u delu nekadašnje Atine. To su bile najukusnije piroške u gradu.
Sastojci:
-1/2 kocke svežeg kvasca
-170 ml mlakog mleka
-1 kašika šećera
-1 kašika brašna
Izdrobljeni kvasac, šećer, mlako mleko i kašiku brašna izmešati i poklopiti da kvas “nadođe”
Kada kvas počne da “radi” dodati:
-jedno jaje
-150 gr grčkog jogurta
-2 kašičice soli
-25 ml ulja
Nadev:
Ulupajte jedno belance i dodajte 200 gr izmrvljenog Feta sira. Pomešati.
Priprema:
Dodati 550-600 gr brašna, ali je bitno da ga dodajete iz tri puta kako bi testo bilo rastresito. Umesiti testo i ostaviti ga pokrivenog folijom u frižideru sat vremena.
Razvući ga u pravougaonik i podeliti na 12 jednakih delova. Dodati izmrvljeni sir sa bencem i uvijati kao palačinku, pazeći da krajevi budu dobro zatvoreni.
Peći u zagrejanom ulju sa obe strane po nekoliko minuta.
Objektiv.rs