Pileća rolada često se nalazi na jelovniku mnogih domaćinstava, ali neki je izbjegavaju jer im meso ne ispadne dovoljno sočno.
Kako biste to spriječili, obavezno je prije pečenja zarolajte u mlijeko.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa
30 g kuhane šunke
2 kašike krem-sira
3 kašičice prezli
1 kašičica mediteranskih začina
1 kašičica parmezana
100 ml mlijeka
1 kašika maslaca
2 kašičice limunovog soka
1/2 kašičice mljevene slatke paprike
biber, so
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Meso dobro istucite i začinite biberom. Na svaki komad ravnomjerno rasporedite šunku i kremasti sir. Zarolajte i pričvrstite čačkalicama. Pomiješajte prezle, začine i parmezan. Rolade umočite u mlijeko, a zatim u smjesu s prezlama. Posložite ih u podmazan pleh za pečenje. Pomiješajte maslac i limunov sok, premažite rolade, a zatim ih začinite mljevenom crvenom paprikom. Pecite 30 minuta.
Nezavisne.com