18. Decembra 2024.

Gulaš s kiselim kupusom i kobasicama

​Za dobar zimski ručak ne trebate puno komplikovati. Trebaće vam junetina za gulaš, kiseli kupus i nešto strpljenja da meso omekša krčkajući se na šporetu.

U gusto varivo, ili gulaš dodati možete i kuhane krompire i gozba je zagarantovana.

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa

2 kobasice

600 g junetine za gulaš

2 velike glavice luka

50 g svinjske masti

1 litra temeljca ili vode

1 kašičica mljevenog kima

1 lovorov list

2 kašike mljevene paprike

250 g vrhnja

So i biber

Priprema:

Nasjeckajte luk. Otopite mast (ili dodajte ulje) u loncu i miješajte luk na laganoj vatri dok ne omekša.

Narežite meso na kockice i dodajte ga luku zajedno s mljevenim kimom i lovorovim listom.

Propžite meso dok ne poprimi smeđu boju. Zatim dodajte mljevenu papriku i brzo dolijte vodu (paprika lako zagori). Pokrijte lonac i pustite da se krčka 3-4 sata.

Grubo nasjeckajte kiseli kupus i dodajte ga u lonac zajedno s kobasicama. Kuhajte dok kupus ne omekša, otprilike 20 minuta. Neposredno prije posluživanja umiješajte vrhnje za kuhanje, prenosi “Glas Istre“.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare