Počelo je vrijeme posta.
Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za ručak, u nastavku pročitajte recept za posni burger od tunjevine.
Danas je počeo Božićni post. Tokom šest nedelja Božićnog posta se ne jedu meso, mlečni proizvodi i jaja, dok su ulje i vino dozvoljeni svim danima osim srede i petka, koji se poste “na vodi”, objašnjava Srpska pravoslavna crkva.
S tim u vezi, pročitajte recept za posne tuna burgere koji će vas zasititi, ali i oduševiti.
Sastojci:
- 3 konzerve tunjevine u vodi,
- 3 kašike posnog majoneza,
- 2 kašike seckanog peršuna,
- 3 kašike prezli,
- 1 mala kašika senfa
- so, biber,
- maslinovo ulje.
Priprema:
- Dobro ocedite tunjevinu od vode i stavite je u činiju.
- Tome dodajte majonez, prezle, seckani peršun, senf, biber, so
- Smesu dobro promešajte, pa oblikujte 4 burgera
- Zagrejte ulje u tiganju i pržite burgere sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju
B92.