Kada je riječ o omiljenim jelima, proja zauzima posebno mjesto – savršena je za doručak, užinu ili ručak.
Postoji mnogo načina za pravljene posne proje.
Postoje recepti sa ajvarom, sa prazilukom, sa šampinjonima, možete koristiti i veganske proizvode kao što je tofu.
Ovo je jednostavan recept koji će vas sigurno oduševiti i garantovano nećete pogriješiti!
Sastojci:
500 g kukuruznog brašna
500 ml kisele vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Zagriejte rernu na 200 stepeni. Pomiješajte kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte kiselu vodu i ulje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Smjesu izlijte u podmazanu tepsiju za pečenje.
Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite projicu oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.
Izvor: Glas Srpske