Pita od jabuka je omiljeni jesenji desert u različitim dijelovima svijeta. U SAD-u, klasična pita od jabuka uključuje fil od voća, začina, šećera i kukuruznog skroba u sendviču između dva sloja tijesta prije nego što se stavi u rernu.
Želite da poboljšate punjenje te klasične američke pite od jabuka?
U fil dodajte malo kisele pavlake. Nekoliko kašika punomasne pavlake daje filu kremastu teksturu, ali i prizvuk kiselosti koja savršeno balansira slatke note jabuke i šećera.
Kada dodati kiselu pavlaku?
Ako jabuke grijete sa začinima i šećerom prije nego što ih stavite na tijesto I u rernu, ostavite da se ohlade, a zatim ih pomiješate sa pavlakom.
Ako u pitu stavite jabuke sirove, pavlaku možete pomiješati sa začinima i šećerom, a zatim pomiješati sa voćem.
Koje jabuke izabrati?
Za pitu od jabuka možete koristiti bilo koju vrstu jabuke. Međutim, stručnjaci se slažu da je najbolje koristiti kiselo-slatke vrste poput greni smit.
Potrudite se da kolač ispečete do kraja. Jedna od najčešćih grešaka kada su voćne pite u pitanju je nedovoljna termička obrada. Kora za pitu treba da bude hrskava i zlatno braon boje, a jabuke u filu da budu mekane i da kroz njih može da se lako provuče nož, savetuje Pun kufer, prenosi Zadovoljna.
Foto: Freepik/Ilustracija
Izvor: Nezavisne