Pljeskavice ne moraju da budu samo sa mesom, umesto mesa možete da dodate povrće i pahuljice
Potrebno je:
- 2 krompira
- 1 veća šargarepa
- 2 kašike sojinih pahuljica
- 1 praziluk
- 2 kašike griza
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica začina
- mleveni biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 čena belog luka
- ulje
Priprema:
Skuvati krompir i šargarepu, pa ocediti i izgnječiti. Dodati seckan luk, mlevenu papriku, biber. Ubaciti još brašno i griz, i sojine pahuljice koje su stajale u vručoj vodi, pa ocediti.
Sve izjednačiti i formirati pljeskavice i pržiti na jačoj vatri pošto je to sve kuvano i brzo se isprži.
Vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo kao dodatak ili samostalno jelo. Prijatno!