26. Novembra 2024.

Paprike punjene mesom

Sastojci

14 paprika za punjenje – babura

300 g mljevenog mesa

1 glavica crvenog luka

2 veće mrkve

1 šoljica riže

1 kašičica soli

pola kašičice bibera

po ukusu suvi biljni začin

malo aleve paprike

500 ml sosa od paradajza

ulje za prženje

paradajz ili krompir za zatvaranje paprika

Priprema

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, dodati mljeveno meso i propržiti pa dodati izrendanu mrkvu i rižu. Još malo pržiti, zatim dodati so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku, po ukusu. Smjesom puniti paprike, zatvarati ih paradajzom ili krompirom, redati u vatrostalnu posudu, zaliti vodom tek toliko da se krčkaju. Pokriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu na 200 stepeni oko 50 minuta, zatim skinuti foliju, zaliti sosom od paradajza i ostaviti još pola sata.

Prijatno!

Glassrpske.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare