Sastojci:
1 l mlijeka
5 bjelanaca
5 žumanaca
100 g šećera
1 kašičica brašna
1 paketić vanilin šećera
Priprema:
Odvojite bjelance od žumanaca, te bjelance pomoću miksera istucite u čvrst snijeg. U mlijeko stavite šećer i vaniliju (ili vanilin šećer), te ga zakuvajte. U kipućem mlijeku, pomoću kašike, ukuvavajte snijeg od bjelanaca. Svaki zahvat kašikom je potrebno kuvati po, otprilike, minut sa svake strane. Vadite ih pomoću šuplje grabilice (s rupicama) i stavljajte u zdjelice ili u jednu veću posudu. Mutilicom istucite žumance i brašno. U dobijenu smjesu pomalo dolijevajte i miješajte mutilicom vruće mlijeko koje vam je ostalo od ukuvavanja bjelanaca. Dobijeno vratite na vatru i mutite dok ne provri, te nastavite skroz dok se smjesa ne zgusne. Dobijenu kremu prelijte preko šnenokli i ostavite da se ohladi.