Sastojci koji su vam potrebni za ovaj kolač su:
5 jaja
150 g šećera
5 kašika brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašika kakao praha
700 ml mlijeka
5 kesica kapućino praha
1 puding od vanilije
10 g želatina
500 ml slatke pavlake
Priprema
Bjelanca sa 50 g šećera umutite u čvrst snijeg. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa lagano sjedinite. Pecite u plehu dimenzija 30×20 cm petnaestak minuta na 180 stepeni. Jednu vrećicu kapućino praha rastopite u 200 ml mlijeka i prelijte pečen biskvit. Za kremu pomiješajte želatin sa pet kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Sjedinite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte 100 ml mlijeka, četiri vrećice kapućino praha i puding. Ostatak mlijeka stavite na vatru da proključa pa dodajte smjesu od pudinga i kuvajte dok ne zgusne. Želatin otopite na najmanjoj vatri, ulijte u vrelu kremu pa sve dobro izmiješajte. Slatku pavlaku umutite mikserom i dodajte u ohlađenu kremu. Izlijte kremu preko biskvita i stavite kolač na hlađenje najmanje četiri sata i prije serviranja pospite kakao prahom.
Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”