Predjelo je važan dio svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.
Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.
Sastojci:
jaja
majonez
pavlaka
so
za dekoraciju:
šunka
rotkvice
mladi luk
cvekla
peršun
paprika
ajvar
Priprema:
Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.
Oljuštite ih, pa nježno nožem presjecite napola, da ne povredite formu.
Lagano izvadite žumanca, pa ih smjestite u jednu činiju.
Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smjesu, možete da koristite mikser.
Dobijenom smjesom punite bjelanca i ukrašavajte ih – sjeckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom… poigravajte se svim oblicima i bojama.
U dio prvobitne smjese možete dodati i malo cvekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.
Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim dijelovima predjela, prenosi “Ona“.
Nezavisne.com