27. Oktobra 2024.

Evo Morales izbjegao atentat: Na automobil ispaljeno oko 14 hitaca

Incident se desio usred rastućih političkih tenzija u zemlji između frakcije bivšeg lidera i administracije predsednika Luisa Arsea

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales je na Fejsbuku objavio snimak automobila u pokretu, na kom se vidi kako sedi na suvozačevom mestu i da postoje najmanje dve rupe od metaka na vetrobranu. Prema rečima samog Moralesa, na automobil je ispaljeno oko 14 hitaca.

Incident se desio usred rastućih političkih tenzija u zemlji između frakcije bivšeg lidera i administracije predsednika Luisa Arsea, njegovog bivšeg saveznika.

Moralesove pristalice pre desetak dana sukobile su se sa policijom nakon najave njegovog hapšenja zbog optužbi za silovanje maloletnice i trgovine ljudima.

Političar je ostao nepovređen u napadu, zbog čega je navodno povređen njegov vozač.

Četvorominutni snimak snimljen iz unutrašnjosti Moralesovog vozila počinje tako što on sedi na prednjem sedištu automobila pored svog vozača i razgovara telefonom. Kasnije, snimak pokazuje vidljive rupe od metaka na vetrobranskom staklu vozila.

Na snimku se vidi da vozač ima krv na glavi, ali je i dalje sposoban da vozi, a primetno je da je zadnje staklo u potpunosti naprslo od metaka. 

U opisu Fejsbuk objave se navodi da je bivši predsednik krenuo u uobičajenu nedeljnu vožnju kada su njegovo vozilo rano ujutru presrela dva automobila u centralnom bolivijskom gradu Šinahota. Četiri osobe sa kapuljačama, obučene u crno, izašle su iz automobila i otvorile vatru na vozilo bivšeg predsednika, tvrdi se.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare