27. Oktobra 2024.

Otkriveni detalji dvostrukog ubistva na Sokocu

Alija Balijagić, koji se sumnjiči da je prije dva dana ubio brata i sestru Milenku i Jovana Madžgalja, u selu Sokolac žrtve je usmrtio popevši se na blokove, da bi potom u njih ispalio više hitaca.

Dva dana nakon zločina za koji mještani tvrde da je mogao biti spriječen da su nadležni reagovali na vrijeme, od Balijagića nema traga.

Specijalne snage Vojske Crne Gore, odred posebne namjene i pripadnici obezbjeđuju mjesto zločina, ali prema riječima mještana, sve mjere koje su sada u toku, ne ulivaju im nadu da će biti uskoro lociran i uhapšen.

Prema saznanjima Pobjede, osumnjičeni Balijagić za kojim se intezivno traga i dalje je naoružan, sa municijom.

Nepristupačan teren otežava potragu, a kompletan reon Tomaševa je pod jakim vojnim i policijskim snagama.

U prostorijama mjesne zajednice Tomaševo jutros je održan sastanak Operativnog štaba kojem je prisustvovao i načelnik generalštaba Vojske Zoran Lazarević i predstavnici policije koji operativno taktičkim radnjama pokušavaju da uđu u trag Balijagiću.

Za osumnjičenim tragaju sve raspoložive policijske snage, a putevi u ovom kraju bjelopoljske opštine juče su bili blokirani, područje su nadlijetali dronovi, helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore opremljeni uređajima za noćno izviđanje.

Kako je saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju obavljen je uviđaj, a službenici Forenzičkog centra izuzeli su brojne tragove koji će biti predmet vještačenja. Tijela ubijenih poslata su na obdukciju.

I dok se još uvijek ne zna precizno koliko je hitaca ispalio u žrtve, mještani Bijelog Polja strahuju da bi Balijagić, koji je godinama u bezbjednosnim službama prepoznat kao izvršilac teških krivičnih djela, mogao počiniti novi zločin ukoliko uskoro ne bude uhapšen.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare