27. Oktobra 2024.

Tužilaštvo zatražilo pritvor za maloljetnika koji je ubio policajca

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona uputilo je Opštinskom sudu Bosanska Krupa prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora maloljetniku koji je 23. oktobra počinio krivično djelo terorizma u kojem je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović.

Odluka o pritvoru biće donesena najkasnije do sutra, a ostaje da se vidi hoće li prijedlog biti prihvaćen ili će maloljetniku biti određen privremeni smještaj u nekoj od ustanova, saznaje portal “Avaz“.

Podsjećamo, maloljetnik s nepunih 15 godina ušao je u PS Bosanska Krupa, izvadio nož, a onda njime nasmrt izbo jednog, a ranio drugog policajca.

Iz Tužilaštva USK ranije je saopšteno da je maloljetni napadač priveden, te mu je postavljen branilac po službenoj dužnosti koji ima sertifikat za postupanje u predmetima gdje je osumnjičena osoba maloljetnik.

Najavili su da će maloljetnik biti saslušan u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, nakon čega će tužilac odlučiti o preduzimanju drugih radnji.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare