25. Oktobra 2024.

EK: Fon der Lajenova otkazala sastanak sa Vučevićem poslije njegovog susreta sa ruskim ministrom

Zaključeno je da nema potrebe da se Fon der Lajenova sastane sa Vučevićem nakon saopštenja o njegovom sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja Rusije Rešetnjikovom, naveo je portparol Evropske komisije

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen otkazala je unapred planirani sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem.

Kako je za N1 potvrdio portparol Evropske komisije, zaključeno je da nema potrebe da se Fon der Lajenova sastane sa Vučevićem nakon saopštenja o njegovom sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja Rusije Maksimom Rešetnjikovom u kojem je navedeno da je planirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije i ostalih politika.

Vučević je ministru Rešetnjikovu preneo zahvalnost na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i na stavu prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Ovu podršku Srbija veoma ceni i ne zaboravlja”, rekao je Vučević, koji je zahvalio i na pozivu Ruske Federacije za učešće Srbije na samitu BRIKS-a, gde su Srbiju predstavljali potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministri u Vladi Srbije.

Ministar Rešetnjikov je naveo da Ruska Federacija ceni izbalansiranu politiku Republike Srbije i njen stav prema sankcijama Rusiji.

On je dodao da Srbija i Rusija mogu da unaprede ekonomsku saradnju i saradnju u drugim oblastima, poput energetike, trgovine, poljoprivrede, saobraćaja.

Takođe, ministar bez portfelja zadužen za oblast međunarodne ekonomske saradnje i oblast društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović se sastao danas Rešetnjikovom.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare