25. Oktobra 2024.

Murinjo: “Sudija je čudo neviđeno!”

Žoze Murinjo i Fenerbahče nisu uspjeli da pobjede Mančester junajted u susretu treće runde Lige Evrope.

Bilo je dosta vatre na Bosforu u remiju od 1:1, Portugalac je u drugom poluvremenu pri tom rezultatu isključen od strane sudije Klemona Turpana.

Protestovao je žestoko što start Manuela Ugartea nije okarakterisan kao penal.

Po završetku susreta, Murinjo je u svom stilu, vrlo sarkastično, pričao o onom što se dogodilo.

Ne želim da pričam o tome. Sudija mi je rekao nešto neverovatno. Da je istovremeno mogao da vidi akciju u kaznenom prostoru i moje ponašanje kraj aut linije. Čestitam mu jer on je neverovatan. Ima sjajan periferni vid tokom meča, sve radi sto milja na sat, jednim okom je video situaciju za penal, a drugim moje ponašanje na klupi. Tako mi je objašnjeno. Zato je on jedan od najboljih sudija na svetu“, kaže Murinjo.

Upitan da li je pogledao snimak akcije, kratko je odgovorio.

Gledao sam snimak situacije. Ne govorim o tome“.

Pol Skols je imao komentar Murinjovog intervjua.

Ovo je bilo bolje od cele utakmice. Bilo je dobro videti ovu verziju Žozea, za razliku od one koju smo videli u Mančester junajtedu pre nekoliko godina, ona nije bila dobra“, poručio je Skols.

Portugalski stručnjak je u nastavku meča snimljen na tribinama, da bi se kasnije pomerio na stepenište gde je viđen kako piše poruke i šalje ih ostatku stručnog tima na klupi.

Najbolja stvar kada napustim Fenerbahče je da odem u klub koji ne igra UEFA takmičenja. Ako nekom klubu iz Engleske sa dna tabele treba trener za dve godine, spreman sam da dođem“, rekao je Žoze u šali.

Ne pomišlja da se žali na isključenje.

Ako se budem žalio, daće mi zabranu od šest meseci, tako da ne mogu ništa da uradim. Od finala Sevilja – Roma, blokiran sam. To je to. Zato i kažem da je možda bolja budućnost bez evropskih takmičenja, da se ne nerviram. To je što je“., zaključio je Murinjo. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare