22. Oktobra 2024.

Goganović se izvinio ambasadoru Austrije zbog skandaloznog događaja sa kadetom iz BiH

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prisustvovao večeras u Sarajevu prijemu koji je organizovala Ambasada Austrije u BiH, povodom Nacionalnog praznika.

Goganović je razgovarao sa ambasadorom Austrije u BiH Georgom Divaldom i vojnim atašeom Erihom Simbirgerom, čestitao im Nacionalni praznik i uputio izvinjene, u ime Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, povodom skandaloznog događaja u Austriji kada je kadet iz BiH odbio da se rukuje sa austrijskim ministrom odbrane, jer je žena, pravdajući se navodnim vjerskim ubjeđenjima.

– Austrija je naš veliki međunarodni partner koji nas podržava u razvoju Oružanih snaga i školovanju naših kadeta. Iskreno se nadam da ovaj događaj neće nanijeti štetu našim odnosima i negativno uticati na radikalizaciju državljana Austrije koji su islamske vjeroispovjesti – konstatovao je Goganović.

Goganović je razgovarao i sa trgovinskim savjetnikom pri austrijskoj Ambasadi Martom Suda i izrazio uvjerenje da Republika Srpska, ali i cijela BiH mogu dodatno unaprijediti trgovinsku razmjenu sa Austrijom i da na tome treba dodatno raditi u narednom periodu.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare