22. Oktobra 2024.

Barsa traži zamjenu za Laprovitolu

Povreda Nikolasa Laprovitole uzdrmala je Katalonce. Barselona ozbiljno razmatra opcije i izvjesno je da će pokušati da nadomjesti izostanak sjajnog Argentinca koji je po svemu sudeći – završio sezonu.

Španski velikan ima namjeru da ojača roster igračem na poziciji plejmejkera, ali za sada su opcije na tržištu ograničene. Pogotovo jer su dva mjesta za igrače van prostora EU već popunjena (Džabari Parker, Džastin Anderson).

Bez Laprovitole, koji je pokrivao pozicije 1 i 2, Katalonci sada imaju Tomaša Satoranskog i Huana Njunjeza, i ne čudi namera kluba da izađe na tržište. Naravno, u slučaju da kvalitetna opcija bude dostupna.

Prema pisanju “Munda Deportiva”, uprava košarkaše sekcije održala je sastanak u toku današnjeg dana i donijela pomenutu odluku.

Ali, Katalonci neće žuriti sa dovođenjem zamjene za Argentinca.

Klub ima opciju da izađe na tržište i rješenje pronađe u jednom od igrača iz ACB lige uz plaćanje otpusne klauzule. Ipak, malo je vjerovatno da će klubovi koji se nadmeću sa Kataloncima tek tako želiti da se odreknu svojih aduta. Isto važi i za timove iz Evrope. Ipak, među imenima koja su spomenuta na sastanku, Kataloncima su interesantni Tre Bel- Hejns iz Saragose, Ti Džej Šorts iz Parisa, kao i Silven Fransisko.

Potencijalni kamen spoticanja u čitavoj operaciji su finansije. Klubu je potreban dodatni novac kako bi pokrili neplanirane troškove u sezoni u kojoj je konačno uspio da sreže trošove na oko 31,5 miliona evra nakon što su ugovori Mirotića i Higinsa namireni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare