Napravite pitu sa ovsenim pahuljicama i tikvicom.
SASTOJCI:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 150 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 g tikvica
- 2 jaja
- 50 g susama
PRIPREMA:
U činiji pomiješajte pahuljice, jogurt i ulje, jaja, susam, so i prašak za pecivo, pa smjesu ostaviti desetak minuta da pahuljice omekšaju. Za to vrijeme, narendajte tikvicu i dobro je ocijedite od viška vode koju će pustiti.
Smjesi sa pahuljicama dodajte ocijeđenu tikvicu i dobro promiješajte špatulom. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Pleh (30×20 cm) obložite pek-papirom pa u njega sipajte smjesu. Pitu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne porumeni. Sačekajte da se malo prohladi pa sijecite i servirajte.
* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.