21. Oktobra 2024.

Ovaj veliki kineski SUV je ozbiljna pretnja evropskim premijum proizvođačima

Denza je premijum brend kineskog proizvođača BYD i upravo je predstavio novi model zbog koga će se šefovi evropskih auto-kompanija preznojavati.

Denza N9 je pokušaj da se stane na crtu modelima kao što su Range Roverom ili BMW X7.

Prema tehničkim specifikacijama, dužina SUV-a je 5,3 m, a težina  ide i do 3.245 kg.

Ispod karoserije je BYD mehanička platforma 3.0, ista ona koja podržava sva vozila te kuće, od  modela BYD Seal do BYD Dolphin.

U ovom slučaju, mehanička osnova je maksimalno razvučena kako bi se uklopila sa ogromnom karoserijom.

U ovom trenutku, BYD nije dao konkretne podatke o performansama, ukupnoj kombinovanoj snazi, autonomiji ili kapacitetu baterije.

Očekuje se da će se struja skladištiti u LFP bateriji kompanije FinDreams, u vlasništvu BYD-a, sa više od 100 kWh kapaciteta.

Da Kinezi igraju mudro, ili “na sigurno”, svedpči i postojanje još jedne verzije sa SUS motorom. U pitanju je plug-in hibrid (PHEV), koja ima 2.0 turbo-benzinac sa 204 KS i električni motor.

BYD navodi da baterija ima 47 kWh, a potpuno električni domet je izvanredan za jedan PHEV model i iznosi 165 km. Maksimalna brzina automobila je 230 km/h.

Zvanična premijera sa svim dodatnim informacijama održaće se uskoro, navodi proizvođač, a ovaj SUV će se naći na tržištu krajem ove ili početkom sledeće godine.

Što se tiče Evrope, lansiranje je planirano za sredinu 2025.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare